Splošni pogoji

Spletna trgovina Moja-licila.si
Lidija Rapoti s.p.
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
IBAN SI56 0639 5010 0228 504 
Matična številka: 3469140000
Davčna številka: 57106576
Tel: 01 2832937Spletna trgovina Moja-ličila.si je specializirana za prodajo ličil, modnih dodatkov in kozmetičnih pripomočkov
 1. POSLOVANJE
Posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov Lidija Rapoti, Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana med drugim poleg klasične trgovine (papirnica in drogerija), posluje tudi v obliki spletne trgovine. Na tem naslovu je možen tudi osebni prevzem kupljenega blaga.
2. SKLEPANJE POGODBE
Ob vsakem nakupu boste prejeli avtomatsko sporočilo s potrdilom vašega nakupa. Pridržujemo si pravico do napake v zalogi artiklov. V tem primeru vas bomo obvestili in vam ponudili zamenjavo artikla oziroma vračilo denarja.
 3. ZAUPNOST PODATKOV
Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potošnikov - ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo - Uradni list RS, št. 14/03).
 4. CENE IN VELJAVNOST PONUDBE
Cene ne vsebujejo DDV. Prodajalec ni davčni zavezanec -  DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Pri izdelkih v spletni trgovini lahko pride do razkoraka med barvami spletnih fotografij in dejansko barvo artikla oziroma ni nujno, da fotografija v celoti odraža dejansko stanje ponudbe.
Kupec lahko plača blago z gotovino po povzetju (dostavlja Pošta Slovenije, le ta vam bo pri plačilu na povzetje zaračunala še provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ), preko Paypal express ali z nakazilom na poslovni račun Lidija Rapoti s.p., Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana IBAN SI56 0639 5010 0228 504 , sklic - številka računa (preko elektronske banke ali na drug način), možen pa je tudi osebni prevzem na naslovu poslovanja in s tem gotovinsko plačilo ali s plačilnimi karticami.  5. DOSTAVA IN VRAČILO
Vse izdelke kupcu paketno dostavlja Pošta Slovenije  (v nadaljevanju dostavljavec) na kupčev naslov v Sloveniji. Kupec plača stroške dostave in račun za izdelke ob prevzemu. Stroški pakiranja in dostave so pavšalni in znašajo pri plačilu po povzetju  2,95 evrov (Pošta Slo.).  Pri nakupu nad 30 € je poštnina brezplačna. Vse pošiljke so oddane priporočeno zaradi sledljivosti. 
Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavne službe. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije.. Rok za prevzem paketa na lokalni poštni izpostavi je predvidoma 15 delovnih dni.
V kolikor pošiljke ne boste prevzeli in se bo ta vrnila na naš naslov, vam bomo ob želenem ponovnem pošiljanju istega paketa zaračunali poštnino 5€, ne glede na višino zneska nakupa. Po večkratnem takem dogodku vam bomo naročene izdelke poslali izključno po predhodno plačanem predračunu.
Naročene izdelke bomo poslali najkasneje naslednji delovni dan (plačilo po povzetju) oziroma po prejemu plačila (plačilo po predračunu, paypal-u). Če štiri dni po oddaji naročila blaga še niste prejeli, nas o tem obvestite.
V kolikor želite naročeno blago prevzeti osebno na naslovu  trgovine (Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana), OBVEZNO zapišite v okencu za sporočilo kdaj predvidoma bi radi prevzeli blago.
6. DOBAVNI ROK
Naročene izdelke bomo poslali najkasneje naslednji delovni dan (plačilo po povzetju) oziroma po prejemu plačila (plačilo po predračunu).
7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, ZAMENJAVA IN VRAČILA BLAGA
Po največ 1 uri lahko kupec po telefonu (tel. št. 031 839 258) prekliče naročilo, če to še ni odpremljeno.
Kupcu pripada pravica, da v petnajstih dneh po prevzemu, vrne kupljeno blago. Blago mora biti v originalni embalaži, nerabljeno in nepoškodovano. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. Priložena mora biti kopija računa. Stroške pošiljanja krije kupec sam. V tem primeru dobi kupec bon v vrednosti kupljenega izdelka (denarja za kupljeno blago ne vračamo). 
Možnost vračila ne velja za potrošni material v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen. Poštne stroške vračanja blaga krije kupec.
8. SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE
Pogodbo se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe (račune) med naročnikom in prodajalcem se v elektronski ali pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja Lidija Rapoti s.p., Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@moja-licila.si
9. POŠKODBA PRI TRANSPORTU
Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodbe pošiljke, ki jo je dostavila Pošta Slovenije, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil poškodovano pošiljko Pošti Slovenije, ki bo o tem obvestila prodajalca, ta pa bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. vrnil denar.