Zasebnost in piškotki

Varnost in zasebnost

Varstvo podatkov

Moja-licila.si (Lidija Rapoti s.p.)  spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo varovala osebne podatke fizičnih oseb, pridobljenih preko spletne strani moja-licila.si v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1 z vsemi premembami) . Po določilih Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1 z vsemi spremembami), ki opredeljuje organizacijske, tehnične postopke in ukrepe s katerimi se varujejo osebni podatki, varuje osebne podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničenje podatkov ter njihovo nepooblaščeno obdelavo.

Naša spletna stran je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Več o zakonodaji lahko preberete tukaj.

Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj pri brskanju po spletu lahko pride do kršitve vaših pravic do zasebnosti.

Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu obiščite spletno stran http://www.aboutcookies.org  ali www.safe.si.

Ti piškotki so potrebni zato, da se lahko gibljete po spletni strani in uporabljate njene funkcije, kot npr. dostopate do varnih področij spletne strani.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku:

•Google Chrome - klik

•Microsoft Internet Explorer - klik

•Safari on OSX - klik

•Mozilla and Netscape on OSX - klik